Mięsiwa / Red meats
-
Tradycyjny kotlet schabowy z kostką, podany z ziemniakami z wody oraz mizerią
Polish Style pork chop with bone served with boiled potatoes and and Polish cucumber salad
54,00 zł -
Duszone żeberka wieprzowe podane na sosie à la barbecue z kopytkami i surówka z białej kapusty
Stewed pork ribs served on à la barbecue sauce with potato dumplings and white cabbage salad
69,00 zł -
Golonka z pieca podana z chrzanem, musztardą i kiszonym ogórkiem
Knuckel baked in our stove served with horseradish, mustard and pickled cucumber
64,00 zł -
Grillowany stek z polędwicy wołowej podany z sosem pieprzowym i frytkami domowej roboty
Grilled sirloin beef steak with pepper sauce, homemade french fries
119,00 zł
Z Drobiu / Poultry
-
Roladka z piersi kurczaka faszerowana pietruszkowym pesto i wiórkami sera mozarella, zawinięta w plaster boczku wędzonego, podana z puree ziemniacznym i smażoną z tymiankiem i czosnkiem marchewką
Chicken breast roll stuffed with parsley pesto, mozzarella, wrapped in a slice of bacon, served with mashed potatoes and fried carrot in thyme and garlic
52,00 zł -
Pieczona kaczka w sosie z tarniny i jabłek podana z domowej roboty kluskami śląskimi i zasmażanymi buraczkami
Roasted duck in blackthorn-apple sauce given with silesian dumplings and fried beetroots
69,00 zł
Na wędzidło złapane / Fish
-
Szef kuchni poleca
Smażony sandacz podany na sosie porowo - cytrynowym z jabłkowym puree ziemniaczanym i bukietem sałat z kolendrowo - imbirowym sosem winegret z dodatkiem sezamu
Fried zander served on a pore-lemon sauce with apple potato puree and bouquet of salad with vinaigrette sauce made of coriander and ginger with the addition of sesame seeds
69,00 zł